GPS

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Nieuwe producten

GPS

Uitleg wat een GPS apparaat is.

GPS Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • Wat is een GPS ontvanger?
  Een GPS-ontvanger is een elektronisch apparaat waarmee je de exacte positie (met een nauwkeurigheid van ongeveer 2 tot 10 meter) kunt bepalen op onze planeet. Coördinaten worden uitgedrukt in lengte- en breedtegraden. Je kunt het apparaat gebruiken om te navigeren van je huidige locatie naar een andere locatie. Sommige apparaten hebben hun eigen landkaarten, ingebouwd elektronisch kompas en gesproken navigatie, afhankelijk van de complexiteit van het apparaat.

 • Hoe werkt GPS?
  Elke GPS-ontvanger is een minicomputer die signalen ontvangt die zijn uitgezonden door GPS-satellieten. Een GPS-ontvanger moet minstens signalen van drie satellieten ontvangen om een globale locatie te berekenen. Deze berekening heet trilateratie.

  Met signalen van vier satellieten kan een GPS-ontvanger een meer precieze locatie bepalen inclusief de hoogte en de exacte tijd. Hoe meer satellietsignalen de ontvanger ontvangt, hoe nauwkeuriger de positie aangegeven wordt.

 • Als ik een...
  Nee hoor! GPS-ontvangers versturen jouw locatie niet. De satellieten versturen slechts hun eigen locatie via radiofrequenties. Jouw GPS-ontvanger berekent vervolgens met die informatie jouw locatie (trilateratie).

  Tenzij je een volgsysteem geïmplanteerd hebt gekregen door marsmannetjes ben je veilig voor de satellieten boven ons hoofd. Echter, als extra voorzorgsmaatregel kun je een petje gemaakt van aluminiumfolie op je hoofd dragen om de "gamma" stralen te ontwijken.

 • Op welke functies moet...
  Kijk in onze Guide to Buying a GPS apparaat voor een lijst met functies om te overwegen bij de aankoop van uw apparaat en informatie over waar te koop. De voorkeur aan om te gaan met behulp van uw smartphone en de toepassing van een geocaching geocaching? Kijk hier in de lijst voor Geocaching Live-enabled applications.