Geocoins

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Nieuwe producten

Geocoins

Hoe gebruik je een Geocoin

Deze pagina is onderverdeeld in drie gedeeltes, oppikken van een geocoin, achterlaten van geocoins en problemen oplossen. De website probeert de avonturen in de echte wereld na te bootsen. Cachepagina's dienen als virtuele opslagplaatsen voor geocoinpagina's.

Het volgende geldt alleen voor het verplaatsen van geocoins....

Hoe gebruik je een Geocoin

Deze pagina is onderverdeeld in drie gedeeltes, oppikken van een geocoin, achterlaten van geocoins en problemen oplossen. De website probeert de avonturen in de echte wereld na te bootsen. Cachepagina's dienen als virtuele opslagplaatsen voor geocoinpagina's.

Het volgende geldt alleen voor het verplaatsen van geocoins. Als je een geocoin slechts wilt ontdekken ga dan naar de pagina van de geocoin en schrijf een log van het type "ontdekt" ("discovered") wat je kunt vinden in het keuzemenu.

Een Geocoin oppikken
Een geocoin is een verzamelcoin die van de ene naar de andere plaats reist. Als je een geocoin gevonden hebt is het eerste wat je doet hem online "pakken" zodat je jouw verhaal aan zijn reis kunt toevoegen. Ga naar de FAQ voor antwoorden op vragen die op deze pagina niet behandeld worden.

Stap 1. Zorg dat je het trackingnummer hebt
Om je vondst te kunnen loggen en de geocoin te "pakken" moet je eerst het tracking nummer van de coin zien te achterhalen. Het nummer staat normaal gesproken in de coin gegraveerd. Zorg er voor dat je dit nummer opschrijft voor je hem ruilt met een andere geocacher of in een cache plaatst. Je hebt het nodig om de coin online te vinden en te "pakken".

Stap 2. Bezoek de Geocoin pagina
Elke geocoin heeft zijn eigen webpagina. Om deze pagina te vinden kun je ofwel de cache pagina bezoeken van de cache waar je de coin gevonden hebt, of de geocoinpagina bezoeken en de zoekfunctie gebruiken. Voer het trackingnummer in in de zoekvak en druk op de zoekknop om de pagina van de coin te vinden.

Stap 3. Gevonden? Schrijf een log!
Als je op de geocoin pagina bent aanbeland, dien je een log te schrijven waarmee je de eigenaar laat weten dat je hem hebt gevonden. Door het loggen van je vondst, 'pak' je ook de Travel Bug en komt hij in je online inventaris terecht. Dit zorgt er voor dat je vervolgens de geocoin in een andere cache kunt achterlaten.

Als de geocoin geregistreerd staat als aanwezig in een cache, heb je twee opties: meenemen uit de cache of het pakken van de geocoin. Als je hem hebt opgepikt uit de cache waarin hij geregistreerd staat, kies dan de optie 'meenemen uit de cache'. Als je hem ergens anders vandaan hebt kies er dan voor om de Travel Bug te pakken. Bij beide type logs is het trackingnummer verplicht, dus houdt het trackingnummer van de coin die je wilt loggen bij de hand.

Als je met succes de geocoin gepakt of opgepikt hebt, blijft hij in je inventaris totdat iemand anders hem van je pakt of je hem zelf in een cache plaatst.

Als een andere geocacher je een geocoin heeft laten zien, maar je hebt hem niet geruild, dan kun je er voor kiezen om hem te "ontdekken" ("discoveren"). Dit is een virtueel logtype waarbij de coin niet in je inventaris terecht komt, maar wel in je profiel wordt vastgelegd dat je de coin hebt gezien.

Een Geocoin achterlaten
Nadat je gelogd hebt dat je een geocoin opgepikt of gepakt hebt, kun je hem achterlaten in een cache. De cache pagina fungeert als een virtuele opslagplaats zodat je je geocoin kunt achterlaten.

Als de geocoin een doel heeft, probeer dan het doel zo goed mogelijk te benaderen. Als het doel is om de geocoin naar de westkust te verplaatsen, stop hem dan niet in een cache verder naar het oosten.

Stap 1. Ga naar de cache pagina
Aangezien je de cache gevonden hebt en tevens een geocoin hebt achtergelaten, kun je twee vliegen in één klap slaan! Ga allereerst naar de cache pagina die je wilt loggen.

Maak je geen zorgen als je je vondst al gelogd hebt! Je kunt nog steeds een notitie loggen.

Stap 2. Ga naar de "log je bezoek" pagina door gebruik te maken van de link in de rechter bovenhoek
Voer gegevens in over je bezoek en de geocoin die je hebt achtergelaten.

Stap 3. Selecteer de geocoins om ze achter te laten
Kijk onder de tekstbox waar je een lijst vindt van geocoins die in je inventaris zitten. Je kunt één geocoin selecteren met je muis of de Ctrl-toets ingedrukt houden en meerdere coins tegelijkertijd selecteren. Als je klaar bent, druk dan op de knop om je log aan de cachepagina toe te voegen. De geocoin(s) verhuizen dan van je inventaris naar de online cachepagina.

Sommige caches, zoals virtuele caches, kunnen niet dienen als opslagplaats voor geocoins. Deze optie wordt ook niet getoond voor dit soort cache pagina's.

Problemen oplossen

Er stonden geen geocoins vermeld op mijn "log een cache" pagina!
Er zijn twee mogelijke redenen waarom de geocoins niet vermeld stonden op je "log een cache" pagina.

  • Sommige caches, zoals virtuele caches, kunnen niet dienen als opslagplaats voor geocoins. Deze optie wordt ook niet getoond voor dit soort cache pagina's.
  • Iemand heeft de geocoin van je gepakt voor je in staat was hem te loggen. Ga nog een keer naar de geocoinpagina om te zien of hij door iemand anders gepakt is. Als dat zo is neem dan contact op met de betreffende gebruiker en kijk of je de geocoin terug kunt pakken om jouw verhaal alsnog toe te voegen aan de geocoinpagina. Als je te lang wacht kan het wel eens zo zijn dat je je vondst niet meer kunt loggen omdat hij al te ver is verplaatst.

 

Meer

Geocoins Er zijn geen producten in deze categorie.