Beginnen met geocachen

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Nieuwe producten

Beginnen met geocachen

Een handleiding voor beginnelingen in het geocachen.

Beginnen met geocachen Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • Wat voor soort cache...
  Cachesoort: Traditional Traditional cache icoon

  Moeilijkheidsgraad: 1 Moeilijkheidsgraad: 1 ster icoon

  Cachegrootte: regular of groot Pictogram voor normale cachegrootte Pictogram voor grote cachegrootte

  Je zou ook kunnen controleren wat andere geocachers onlangs hebben gelogd op de cachepagina. Dit geeft aan of de geocache waarschijnlijk nog op z'n plaats verstopt is of niet. "Gevonden" logjes zijn aangegeven op de cachepagina met een smiley gezichtje. Smiley icoon

 • Zoeken naar Geocaches
  Je kunt geocaches opzoeken via de locatie of de GC code (een unieke code verbonden met elke cachepagina) via de startpagina, de Verstop & Zoek pagina of de uitgebreide zoekopdracht pagina. Premium-leden kunnen de zoekresultaten sorteren op het aantal favoriete punten, moeilijkheid van de cache, moeilijkheid van het terrein en meer.

 • Het laden van de...
  De wijze van laden van coördinaten op jouw GPS-ontvanger is afhankelijk van welk type apparaat je hebt.

  Met de hand invoeren van coördinaten
  Als jouw GPS-ontvanger niet rechtstreeks met een interfacekabel aan te sluiten is op de computer, moet je de coördinaten met de hand invoeren. Dit is op elke GPS-ontvanger anders. Bekijk hiervoor de gebruikershandleiding van jouw apparaat.

  Stuur naar de GPS
  Als je een Garmin-, Magellan- of DeLorme-GPS-ontvanger met een interfacekabel direct aan jouw computer aansluit, kun je gebruik maken van de "Stuur naar de GPS" functionaliteit om de cachepagina direct naar het GPS-apparaat te sturen. De eerste keer dat je van deze functionaliteit gebruik maakt, word je gevraagd de juiste plugin voor jouw GPS-ontvanger te downloaden.

  Download LOC- of GPX-bestand
  Als je een GPS-ontvanger hebt met een interfacekabel, dan kun je de cachepagina als een LOC bestand (gewone leden) downloaden of als GPX bestand (premium-leden). LOC bestanden bevatten basale informatie over een cache, inclusief de coördinaten, cachenaam en moeilijkheid en terrein waardering. GPX bestanden zijn beschikbaar voor Premium-leden en bevatten al deze gegevens met daarbij nog de cachebeschrijving, hints en de 20 meest recente logs. Premium-leden kunnen tot 1000 caches downloaden in een enkel GPX bestand gebruikmakend van de Pocket Query functionaliteit.

  Voor de meeste GPS-ontvangers moet er geocaching software van derden worden gedownload om LOC of GPX bestanden te kunnen lezen. Sommige apparaten, zoals de Magellan Triton en Garmin Colorado ondersteunen en lezen GPX bestanden direct.