Het vinden van een geocache

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Nieuwe producten

Het vinden van een geocache

Een handleiding om geocaches te vinden.

Het vinden van een geocache Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • Hoe ziet een geocache...
  Geocaches variëren sterk in grootte en uiterlijk. In het veld zie je alles van grote doorzichtige plastic containers, filmkokertjes tot een nep-steen met een geheim vak. Dus, hoe vind jij een cache?

  De eerste stap is om een algemeen idee van de grootte van de cache te krijgen. Het formaat wordt weergegeven op elke cache pagina. Een algemeen overzicht van de cachegrootte is hieronder te vinden. Houd er rekening mee dat dit slechts voorbeelden zijn; grootte kan variëren.

  Micro cachegrootte icoon Micro - Minder dan 100 ml. Voorbeelden: een 35 mm filmroldoosje of een klein voorraaddoosje dat typisch alleen een logboekje of logrol bevat. 
  Kleine cachegrootte icoon Klein - 100 ml of groter, maar minder dan 1 liter. Voorbeeld: Een boterhammentrommel of iets dergelijks.
  Pictogram voor normale cachegrootte Normaal - 1 liter of groter, maar minder dan 20 liter. Voorbeelden: een plastic ton of een munitiekistje; ongeveer de grootte van een schoenendoos.
  Pictogram van grote cachegrootte Groot - 20 liter of groter. Bijvoorbeeld: Een grote ton.
  Pictogram van andere cachegrootte Andere - Zie de cachebeschrijving voor informatie. Een nano cache is een veel voorkomend subtype van een micro cache, die kleiner is dan 10 ml en alleen een klein logrolletje bevat.

  Kleine, regular en grote cachecontainers bevatten doorgaans ruilitems.

  Bekijk, om meer te weten te komen over cachepagina's en zoeken in het veld, onze video's op : Selecteer je eerste cache en vind je eerste cache of lees de handleiding hier.

  Hier zijn slechts enkele voorbeelden van geocaches.

 • Wat zit er meestal in...
  De meest eenvoudige caches bevatten altijd een logboek of logrol waarop je je vondst kunt vastleggen. Grotere caches kunnen naast een logboek ook andere zaken bevatten. Deze zorgen ervoor dat het avontuur een echte schatzoektocht wordt. Je weet nooit wat de cachelegger of bezoekers van de cache achtergelaten hebben. Onthoud echter, als je iets meeneemt, laat dan iets achter van minimaal dezelfde waarde. Het wordt aangeraden om de spullen in een cache individueel in te pakken in doorzichtige, af te sluiten plastic zakjes om ze te beschermen tegen de elementen.

  Regelmatig zul je een Trackable vinden, een soort "Geocaching spel element". 

 • Wat zou je niet in een...
  Geocaches worden verstopt en gevonden door mensen van alle leeftijden. Denk dus goed na voordat je een ruilitem in een cache stopt. Explosieven, munitie, messen, drugs en alcohol horen niet in een cache. Handel altijd in overeenstemming met de lokale wetgeving.

  Stop alsjeblieft geen voedsel of sterk ruikende items in een cache. Dieren hebben een veel betere neus dan mensen. Er zijn gevallen bekend van opengekauwde en vernietigde caches omdat er etenswaren in zaten.

 • Hoe vind ik een cache...
  Er zijn vele feitjes die handig zijn om te weten voordat je een cache gaat zoeken. Wist je bijvoorbeeld dat alle GPS-ontvangers een "kleine fout" in zich hebben door technologische limieten? Jouw apparaat kan je dicht bij een cache brengen maar er is een aantal overwegingen om je die laatste meters te laten overbruggen. Bekijk eens deze video over het zoeken naar een geocache of lees de tips hier.

  Als je de cache vindt, word je geacht het logboek te tekenen en deze weer in de cache achter te laten. Je mag een ruilitem uit de cache nemen als je dat wilt. Zorg er alleen wel voor dat je weer iets van minimaal gelijke waarde achterlaat. Verstop de cache precies zoals je hem gevonden hebt, zelfs als je elders een betere plaats ziet. Tot slot, bezoek de cachepagina om je vondst te loggen en je ervaringen met anderen te delen.

 • Kan ik de cache...
  Haal nooit een cache weg van de oorspronkelijke plek. Als je het gevoel hebt dat de cache zich niet op de juiste plaats bevindt, stuur dan alsjeblieft een 
  e-mail aan de cache eigenaar of plaats een log op de cachepagina en geef daarin je bezorgdheid aan. Cache-eigenaren zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van hun cache. Let op: de link is naar een Engelstalige site.

 • Wat moet ik doen als...
  Als je een cachelocatie bezocht hebt en de cache is duidelijk verdwenen dan kun je de cache met "Niet gevonden" loggen zodat de cache-eigenaar gewaarschuwd wordt. Indien de cache-eigenaar meerdere van dit soort "Niet gevonden" logjes krijgt, hoort hij of zij te gaan controleren of de cache er nog is.

  Als je als geocacher ziet dat een cachepagina een aanmerkelijk groot aantal "Niet gevonden" logjes heeft, kun je de lokale reviewer inlichten of het aan ons laten weten. Wij vertrouwen op de geocachinggemeenschap om ons de status van caches in hun omgeving te laten weten.

 • Hoe kan ik mijn vondst...
  Instructies om een "Gevonden" te loggen kan je 
  hier vinden. Dezelfde instructies gelden als je een ander type log zoals "Niet gevonden" of een "Notitie" wilt plaatsen. Er is dan slechts één verschil: in plaats van "Gevonden" te kiezen in het uitrolmenu'tje moet je voor één van de andere meer toepasselijke opties kiezen.