Trackables

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Nieuwe producten

Trackables

Uitleg wat Trackables zijn.

Trackables Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • Wat zijn trackables?
  Een Trackable is een soort fysiek geocaching "speelstuk". Je komt ze vaak tegen in geocaches of op geocaching bijeenkomsten. Elke trackable heeft een unieke code ingegraveerd die gebruikt kan worden om zijn bewegingen bij te houden op Geocaching.com terwijl hij over de echte wereld reist. Sommige van deze voorwerpen hebben honderdduizenden kilometers gereisd met dank aan de geocachers die ze van cache naar cache verplaatst hebben!

  Er zijn drie hoofdtypen van trackables: Travel Bugs ®, Geocoins en andere trackables.

  Een Travel Bug is een traceerbare tag bevestigd aan een item wat door geocachers een "lifter" of "hitchhiker" wordt genoemd. Elke Travel Bug heeft een eigen doel wat bedacht is door de eigenaar. Doelen zijn doorgaans gerelateerd aan reizen, zoals elk land in Europa bezoeken of reizen van kust naar kust. Travel Bugs verplaatsen zich van cache naar cache met hulp van geocachers zoals jij. Zie ook de "Wat doe ik als ik een Trackable vind?" paragraaf in de uitleg voor meer informatie over hoe je Trackables kan helpen met hun reis.

  Geocoins zijn naar eigen wens te ontwerpen munten die gemaakt zijn door individuen of groepen geocachers als een soort persoonlijk aandenken of een visitekaartje. Ze werken precies zoals travelbugs en dienen te worden verplaatst naar een andere cache, tenzij de eigenaar anders heeft aangegeven.

  Andere Trackables zijn er in verschillende vormen, zoals patches en sleutelhangers. Een gemeenschappelijk kenmerk van trackables is, dat ze allemaal een unieke ID code en tekst hebben die zegt dat ze trackable zijn op Geocaching.com. Meer informatie over Trackables kun je hier vinden.

 • Wat moet ik doen als...
  Je bent niet verplicht iets te doen met een trackable, maar als je er dan iets mee wilt doen heb je twee opties.

  1. Verplaats de trackable
   Als je een trackable wilt verplaatsen naar een andere cache, neem hem dan mee. Je hoeft geen ruilitem achter te laten, zolang je maar van plan bent om de trackable te helpen op zijn reis. Je kunt het doel van de trackabel bekijken door zijn unieke trackingnummer in te voeren op www.geocaching.com/track of te zoeken naar de trackingcode op Groundspeak's Geocaching Applicatie.
   Wanneer je een trackable uit een cache haalt en haar weer in een andere cache achterlaat, is het belangrijk om deze bewegingen te loggen.
  2. "Ontdek" ("discover") de trackable
   Als je een trackable in handen gehad hebt, maar hem niet hebt verplaatst, kun je loggen dat je hem "ontdekt" (discovered) hebt. Om dit te doen heb je de trackingcode van de trackable nodig (de unieke serie letters en cijfers gegraveerd in het item).

   Lees "Hoe log ik een trackable?" voor instructies hoe te loggen.
 • Hoe log ik een trackable?
  Instructies over het loggen van een trackable kun je hier vinden. Als je een trackable in de echte wereld verplaatst, is het belangrijk dat je deze verplaatsing ook online logt. De stappen die je moet nemen om een Travel Bug, een Geocoin of andere trackables te loggen zijn hetzelfde.

  Let op dat je de trackingcode niet aan anderen laat zien of foto's toevoegt waar de trackingcode op staat. Deze code is alleen bedoeld voor mensen die de trackable daadwerkelijk in handen hebben gehad. Als je anderen wilt verwijzen naar de pagina van de trackable, gebruik dan de referentiecode op de trackable pagina (deze start met TB of GC).

 • Waar kan ik mijn eigen...

  Trackables kun je bij GeoGeek aanschaffen.

 • Hoe activeer ik een...
  Als je een Trackable wil activeren, bezoek dan de 
  activeringspagina en voer het trackingnummer en de activatiecodes van de Trackable in. Het trackingnummer is de unieke serie letters en cijfers gegraveerd in het item. De activatiecode kun je meestal vinden op een briefje wat bij de Trackable geleverd is.